עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » איך לבדוק האם אתר מאונדקס בגוגל?

איך לבדוק האם אתר מאונדקס בגוגל?

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו3 תגובות

במידה ולא ידעתם באתרי וורדפרס קיימת האפשרות לבקש מגוגל לא לאנדקס את האתר בתוצאות החיפושים. במידה ואתם פונים אל בונה אתרים לעיתים כאשר הוא נמצא במצב פיתוח הוא יגדיר את האתר בצורה כזאת שהוא לא יופיע בחיפושים של גוגל על מנת למנוע כפילויות בתוצאות כאשר האתר יעלה לאוויר תחת הדומיין האמיתי שלו.

אחת הבעיות שנובעות מכך היא שלפעמים בונה האתר ישכח להוריד את ההגדרה שלא מאפשרת לגוגל לסרוק את האתר וכתוצאה מכך האתר לא יופיע בכלל בתוצאות החיפושים. במדריך הבא אלמד אתכם כיצד לוודא שהאתר מאונדקס בגוגל.

צפו בסרטון הבא על מנת להבין בצורה טובה איך להופיע עם האתר בגוגל ואיך לוודא שהוא מאונדקס

איך לבדוק האם האתר שלכם מאונדקס ומופיע בתוצאות החיפושים של גוגל

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

למה חשוב שהאתר יהיה מאונדקס בגוגל?

לא מזמן פנה אליי לקוח שעבד עם מישהי שהציעה לו שירות של בניית אתר בוורדפרס. את האתר הם בנו לפני יותר מ-5 שנים במחיר עלות יחסית גבוה ונראה שאותה גברת הסירה את האפשרות של גוגל לסרוק את האתר ושכחה להפעיל אותה בחזרה.

אם אנחנו מסתכלים על ההיבט של קידום אתרים אז הנזק לטעות הקטנה הזאת הוא עצום. בתחום של קידום אתרים לוותק של דומיין יש משמעות רבה (דיברתי מעט על הנושא במדריך של בחירת דומיין לאתר), באמצעות וותק של 5 שנים האתר היה הופך להיות הרבה יותר חזק והיה גם יותר קל לקדם אותו על ביטויי חיפושים.

לעומת זאת מאחר והאתר לא הופיע בחיפושים של גוגל הוותק שלו לא נצבר והזנק של אותו לקוח ששילם במיטב כספו על בניית אתר הוא עצום. קחו את זה כדוגמא ללמה לא כדאי לבחור בונה אתרים לא מנוסה.

איך לבדוק אם האתר וורדפרס מופיע בגוגל?

קיימות 2 דרכים לבדיקה האם האתר מאונדקס בגוגל. הראשונה היא על ידי כניסה להגדרות של וורדפרס והשנייה היא על ידי ביצוע חיפוש בוורדפרס ובדיקה האם האתר מופיע בתוצאות החיפושים. מתחת אציג לכם את 2 הדרכים הקיימות.

בדיקת נראות במנועי חיפוש מתוך הגדרות וורדפרס

כפי שציינתי המדריך הזה מיועד בעיקר לבעלי אתרי וורדפרס. על מנת לוודא שמבחינת ההגדרות של וורדפרס ניתן לסרוק את האתר ולהציג אותו במנועי החיפוש יש להיכנס לתוך אזור הניהול של וורדפרס ושם יש להיכנס לעמוד של "הגדרות" ולבחור באפשרות של "קריאה".

בתוך עמוד קריאה תוכלו לראות שיש תיבת סימון עם הטקסט " לבקש ממנועי חיפוש לא לאנדקס את האתר" יש לוודא שהתיבה הזאת לא מסומנת. במידה והיא כן מסומנת זה אומר שנכון לעכשיו אתם נותנים הוראה לגוגל לא להציג את האתר בחיפושים.

אינדוקס אתר וורדפרס בגוגל

חשוב לציין ברגע שאתם יוצרים התקנת וורדפרס חדשה אז באפשרויות ברירת מחדל האפשרות הזאת לא מסומנת. במידה והיא כן מסומנת זאת כנראה טעות אנוש שלכם או של מי שבנה לכם את האתר.

בדיקה האם האתר מאונדקס בגוגל באמצעות פקודת site

הדרך הטובה ביותר לבדוק האם האתר מאונדקס בגוגל היא לעשות חיפוש של האתר בגוגל. קיימות כל מיני פקודות שניתן להוסיף בחיפושים של גוגל ולקבל תוצאות מעניינות ואחת הפקודות הנפוצות יותר היא site.

אז כל מה שאתם צריכים לעשות זה לרשום site: ולאחר סימן הנקודתיים יש לרשום את שם הדומיין שלכם. לדוגמא אם אני עושה חיפוש על האתר שלי אז הפקודה שאני אציג היא:

site:yydevelopment.co.il

כאשר אתם רושמים את הפקודה ביחד עם שם האתר/דומיין גוגל יציגו את כל התוצאות וכל העמודים שהוא סרק באתר שלכם והוא מציג בתוצאות החיפושים.

בדיקה האם האתר מופיע בגוגל

במידה והחיפוש לא מציג תוצאות בכלל זה אומר שמסיבה מסוימת כרגע האתר שלכם לא מאונדקס ויש לפנות אל מקדם אתרים או אל מישהו שעוסק בתחום על מנת שיסייע לכם להבין מה הבעיה (וזאת כל עוד הבעיה לא הייתה האפשרות של ההגדרות בוורדפרס שהצגתי מעל).

אני מאונדקס אבל לא מופיע בגוגל, מה לעשות?

אז מצאתם שאתם מאונדקסים בגוגל והבדיקה של site הראתה שגוגל יודעים לקרוא את האתר שלכם ולמרות זאת אתם עדיין לא מופיעים בחיפושים אפילו תחת שם העסק. חשוב להבין שבתור התחלה אם מדובר באתר חדש רצוי לתת לו כמה שבועות או חודשים לצבור וותק ולהתקדם בתוצאות החיפושים בגוגל.

במידה ולא הצלחתם להתקדם אז יכול להיות שהסיבה היא שהאתר שלכם כרגע לא מותאם בצורה טובה לגוגל או שהוא נבנה באופן חובבני שגרם לכך שגוגל החליטו לא להציג אותו בתוצאות. אם המטרה כרגע היא להציג את האתר תחת שם המותג/עסק אז הסברתי באחד המדריכים הקודמים איך להציג אתר בגוגל תחת שם העסק. כדי לקבל מידע נוסף על הפעולות שיש לבצע צפו בסרטון הבא:

איך להופיע בגוגל עם האתר תחת שם העסק

לאחר ביצוע השינויים יש לחכות שבועיים שלושה נוספים ולבדוק האם התרחשו שינויים והאתר עלה בדירוגים תחת שם העסק (הסרטון מכוון בעיקר לחיפוש תחת שם העסק). אם זה לא עזר תנסו לפנות אל מקדם אתרים שיבצע בדיקה לאתר ויסייע בשיפור הקידום שלו.

ולמי שמקדם את האתר שלו לבד וזקוק לסיוע של קישורים על מנת לחזק את האתר אז אתם מוזמנים לצפות בשירות חדש שאני מציע של קניית קישורים מדומיינים איכותיים ויש לכם את האפשרות להוסיף את האתר שלכם באמצעות אתרי אינדקסים ישראליים.

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין
יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

בניית קישורים לקידום בגוגל

יותר ויותר בעלי עסקים בוחרים לקדם את האתר בגוגל ללא מקדם אתרים באמצעות קנייה ובנייה של קישורים. במאמר הבא תוכלו ללמוד כל מה שצריך לדעת על בניית קישורים בצורה חכמה ונכונה.

איך לבחור אחסון אתרים מומלץ

מחפשים אחסון אתרים מומלץ, זול ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות במספר אחסונים מובילים מישראל ומחו"ל לצד המלצות אישיות, ביקורות ומחירים לכל אחסון.

11 כללי כתיבת תוכן לאתר

כתיבת תוכן לאתר הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום של בניית אתרים וקידום בגוגל. במאמר הבא תוכלו לצפות ב-11 כללים חשובים לכתיבת תוכן איכותי לעמודים באתר.

שיפור מהירות טעינה באתר

בשנים האחרונות גוגל דוחפים חזק את הנושא של שיפור מהירות טעינה ובמדריך הבא נלמד אתכם כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת שתוכלו לשפר את מהירות הטעינה לאתר שלכם.

הוספת אתר לגוגל סרץ' קונסול

גוגל סרץ' קונסול (Search Console) הוא אחד הכלים המובילים בתחום לקידום אתרים. כלי זה משמש לביצוע מעקב וניתוח נתוני מילות מפתח וחיפושים בגוגל עבור האתר שלכם.

הטמעת גוגל אנליטיקס באתר

גוגל אנליטיקס הוא כלי חשוב המאפשר מעקב וניתוח נתוני גולשי באתר. במדריך הבא נסביר לכם איך לפתוח חשבון Analytics ואיך להטמיע את אנליטיקס באתר בקלות.

3 תגובות

  1. תמי
    תמי

    הי יוחאי,

    תודה רבה על כל ההדרכות שלך, יעילות ונעימות. רואים שאתה מקצוען.
    יש לי שאלה הפוכה. אני מנסה לבנות עכשיו אתר. רכשתי דומיין (liveDNS) ואחסון (uPress), אבל אני כרגע לא רוצה שיראו את כל תהליך הבניה, אז אני רוצה ״לחסום״ את האתר.
    בינתיים הדרך היחידה שמצאתי לעשות את זה היא לא לקשר בין הדומיין שרכשתי לשרת האחסון מלהשתמש בדומיין זמני מחברת האחסון.
    יש דרך טובה יותר?
    האידיאלי מבחינתי היה להכין איזה דף coming soon שיופיע בינתיים, אבל גם את זה לא מצאתי איך לעשות. יש לך הדרכה גם לזה?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי תמי, תודה רבה על המחמאות.

      בתור התחלה את יכולה לבצע את הפעולה ההפוכה ממה שהצגתי כאן ולבקש מגוגל לא לאנדקס את העמוד באתר. רק צריך לזכור להחזיר את זה בסיום התהליך. אם האתר לא מופיע בגוגל אני לא רואה סיבה שיגיעו אליו מבקרים.

      אין לי הדרכה לזה אבל את יכולה לנסות ולעשות חיפוש בספריית התוספים של וורדפרס על הביטוי של Under Construction ולנסות למצוא שם תוסף שמאפשר ליצור עמוד זמני של Coming Soon.

      רוב התוספים מציעים ליצור עמודים בתשלום אבל חלק גם מציעים תבנית מינימלית מוכנה שאולי תוכלי לעשות בה שימוש עם שינוי טקסט פשוט. ברגע שתתקיני את אחד התוספים זה יציג לך את האתר כמו שהוא ואם גולש לא מחובר זה יפנה אותו אל העמוד הזמני.

      1. tami
        tami

        תודה, אנסה.

לא ניתן לפרסם תגובות

כלי נגישות