כתיבת תוכן בזול ומהר עם Rytr (ללא הגבלת תוכן)
נכתב ע"י יוחאי ירמיהו2 תגובות
אם אתם כותבים תוכן בתדירות גבוהה אז חשוב לדעת שבתקופה האחרונה התחום של כתיבת תוכן מתחיל להשתנות ויש כלים חדשים שמאפשרים לבצע כתיבה של תוכן גם ללא כותב תוכן באמצעות AI (בינה מלאכותית).
במאמר אלמד אתכם על אחד הכלים לכתיבת תוכן בעברית ובזול, בנוסף אציג לכם איך אני משתמש בכלי לכתיבת תוכן באופן מעשי.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
איך עובד הרעיון של כתיבת תוכן באתר Rytr?
קודם כל נתחיל מלהבין מה השירות של כתיבת תוכן בזול מציע. בגדול מדובר על שירות שאתם יכולים להכניס רעיון לתוכן של מאמר + מילות מפתח והמערכת תאפשר לכם ליצור באופן אוטומטי פסקאות שונות של המאמר. בנוסף לפסקאות אפשר לבקש מהמערכת לייצר רעיונות לתוכן, יצירת תוכן למייל, כתיבת מכתב רשמי ועוד…
המערכת AI של Rytr כנראה סורקת את הרשת בחיפוש מאמרים בנושאים של המאמר שאנחנו רוצים לכתוב, מוצאת כמה מאמרים שונים בנושא הקשור לתוכן שאתם מחפשים ומאפשרת ליצור מתוך התוכן הקיים תוכן חדש ומשוכתב.
סביר להניח שהמערכת כבר ביצעה סריקה של הרשת וזה לא מתבצע בלייב אז כנראה שיש להם מאגר קיים של תוכן וכנראה מה שקורה מאחורי הקלעים זה שיש להם תוכן באנגלית שהם פשוט מתרגמים לעברית ואולי מנסים לשכתב מעט את המשפט מחדש.
נכון להיום אם מסתכלים על כתיבת תוכן בעברית מהר ובזול אז סביר להניח שהכלי המוביל בתחום הוא הכלי של Rytr שמספק תוכן של בינה מלאכותית שבתכלס או בינוני במרבית המקרים אבל זה יאפשר לנו לחסוך זמן וכסך על כתיבת תוכן מכותב תוכן.
לפני שמתחילים - כללים לכתיבת תוכן
לפני שאנחנו מתחילים להבין בפועל איך עובד הכלי של Rytr ואיך אפשר באמצעות הכלי הזה לחסוך זמן וכסף בעת כתיבת תוכן לאתר אני רוצה תחילה להסביר כמה כללים שצריך להבין כאשר כותבים תוכן באתר.
הרעיון מאחורי כתיבת תוכן הוא לא פשוט לכתוב תוכן שנראה יפה והוא מצריך גם כתיבת תוכן שמותאמת לגוגל. אם אנחנו כותבים תוכן והוא לא מגיע למקומות הראשונים בחיפושים בגוגל אז הוא חסר משמעות, כי תוכן טוב שאף אחד לא רואה וקורה לא יספק לנו תועלת.
אם אתם כותבים תוכן לאתר חשוב לדעת מהם מילות המפתח שהגולשים מחפשים כאשר הם רוצים לצרוך את התוכן שכתבתם. את מילות המפתח האלו צריך לשלב בתוך התוכן של העמוד ובכותרת של הדף.
אלמנטים נוספים כמו אופטימיזציה לתמונות, היררכיה של כותרות, ירידת שורות נכונה, שימוש בתתי כותרות על מנת להפריד נושאים ועוד… יהפכו את העמוד להרבה יותר טוב גם לגולשים וגם למנועי החיפוש.
כדי להבין קצת יותר טוב מה מותר לעשות וממה כדאי להימנע אני ממליץ לצפות בסרטון מתחת שייתן לכם כלים וטיפים לכתיבת תוכן.
כתיבת תוכן למאמר בלוג ועמודים רגילים
למערכת של Rytr יש מספר אפשרויות שונות לכתיבת תוכן, זה יכול להיות כתיבת מכתב, כתיבת מאמר, כתיבת תוכן למוצרים ועוד. בחלק זה נעסוק בתחום הנפוץ יותר של כתיבת תוכן עבור עמודים/פוסטים שמתפרסמים באתר, זה יעיל בעיקר עבור אתרי בלוגים בוורדפרס.
על מנת ליצור תוכן עבור הבלוג באתר עלינו לעשות כמה דברים שונים, הדבר הראשון יהיה לבחור את השפה של כתיבת התוכן, אם מדובר על כתיבת תוכן לאתר בעברית אז רצוי לבחור בעברית אם מדובר על תוכן בשפה אחרת אז תוכלו לבחור בשפות אחרות.
הדבר השני שנרצה לעשות זה לשנות את האפשרות של Choose use case (סוג התוכן) ושם נרצה לבחור את האפשרות של Blog Section Writing על מנת ליצור תוכן של בלוג.
בנושא של המאמר נבחר את הנושא שאנחנו רוצים. במקרה הזה אני כתבתי את מה זה וורדפרס על מנת לקבל תוכן בנושא הזה ולאחר מכן במילות מפתח נכנסים ביטויים שיעזרו למערכת להבין מה התוכן שאני רוצה להציג.
במילות מפתח אפשר לראות שהשתמשתי במילות כמו: מערכת ניהול תוכן, מערכת חינמית, קוד פתוח וכו… מאחר ואני רוצה שהתוכן של הפסקה שאני מייצר ייגע בנושאים האלו.
והדבר האחרון שאני אעשה יהיה לבחור 3 Variants כדי לקבל כמה גרסאות שונות של הפסקה. בהרבה מקרים פסקה אחת לא תספק את התוצאה שאנחנו רוצים ובגלל זה עדיף לבחור 3 פסקאות שונות ולשחק איתם עד שאנחנו מרוצים מהתוצאה.
אם הפסקאות תוכן שאנחנו מקבלים לא מספיק טובות אז ננסה לערוך אותם ולשנות אולי את הכותרת ואת מילות המפתח של התוכן על מנת לדייק יותר את מה שאנחנו רוצים לקבל. בתחומים מסוימים זה יעבוד בצורה טובה יותר ובתחומים אחרים זה יעבוד קצת פחות אז קחו בחשבון שלא תמיד תקבלו את מה שאתם רוצים מבחינת תוצאות.
קבלת רעיונות לסוגי תוכן
בדרך כלל כשאני כותב תוכן לאתר אז אני משתמש במסמך וורד וחושב על נושא/כותרת למאמר. לאחר מכן השלב הבא יהיה לחלק את המאמר לתתי נושאים ולתת לכל תת נושא כותרות משלו.
הכלי של Rytr מאפשר לנו גם לקבל רעיונות למאמרים ולתתי נושאים שיופיעו במאמר ומתוך זה נוכל להפיק את תוכן המאמר באמצעות Blog Section Writing שהצגתי בפסקה הקודמת.
על מנת לקבל רעיונות תוכן למאמרים שנפרסם באתר נצטרך לעשות שימוש במילות מפתח הקשורות לנושא שעליו אנחנו רוצים לכתוב. לצורך הדוגמא אני אנסה לכתוב מאמר על איך לבחור בונה אתרים ולראות איזה רעיונות אקבל מהמערכת לכתיבת תוכן.
בשביל לעשות את זה אני אבחר את האפשרות של Blog Idea & Outline ואני ארשום במילת המפתח העיקרית " איך לבחור בונה אתרים". אני אבחר ב-3 גרסאות שונות ואראה מה אני מקבל.
אפשר לראות שהפלט שאנחנו מקבלים עבור החיפוש של מילת המפתח שלנו הוא משהו כזה. אפשר לראות שהפלט שאנחנו מקבלים כולל כותרת לנושא הכללי של המאמר, תת כותרות ומילות מפתח שנוכל להשתמש בהם.
כעת מה שאנחנו יכולים לעשות זה לקחת את הכותרת ותתי הנושאים ולהתחיל לכתוב על זה מאמר בעמוד על ידי יצירת תוכן לעמודי בלוג לפי הכותרת ומילות המפתח שקיבלנו.
אופציה נוספת היא לבחור את הפסקה שאנחנו רוצים ולסמן אותה ולאחר מכן להפוך אתה לפסקה על ידי בחירה באפשרות של Paragraph. היכולת הזאת תאפשר לנו ליצור מאמר שלם ממש מהר.
אפשרויות עריכה לשורות טקסט
אופציה נוספת שכדאי להכיר למרות שאני באופן אישי לא משתמש בה היא היכולת לקחת שורה של טקסט ולשפר, להרחיב או לשנות אותה.
כפי שניתן לראות בתמונה מעל יש לנו את היכולת לסמן שורה ולראות את כמות התווים של הטקסט שסימנו ובנוסף יש לנו את היכולת לשפר את הפסקה, לנסח אותה מחדש, אפשר להוסיף טקסט, להקטין את אורך הטקסט, להרחיב אותו ועוד…
בפועל הכלי הזה לא עובד באופן הכי טוב בעולם אבל זה טוב להכיר גם אותו כאשר אתם מבצעים שינויים בתוכן שאתם יוצרים.
ממשק עריכת תוכן קל ונוח לשימוש
עוד יתרון נוסף שיש לכלי הזה הוא היכולת לערוך את התוכן ולהוסיף כותרות, טקסט מודגש והרבה מהאפשרויות שיש לנו אפילו בעת עריכת עמוד בוורדפרס בתוך הממשק של כתיבת המאמר.
זה בהחלט הופך את החיים שלנו ליותר קלים כאשר אנחנו יוצרים כמה פסקאות של תוכן בתוך הכלי ורוצים למחוק ולערוך את התוכן וזה גם מאפשר ליצור כותרות והפרדה בין התוכן השונה.
יחד עם זאת חשוב לשים לב שכאשר אנחנו מעתיקים את הקוד ישירות מהאתר של Rytr אל אתר וורדפרס הוא לא יעתיק את הקוד עם תווי HTML מתוך הממשק של העריכה כי אנחנו לא רוצים קוד מיותר בעמוד התוכן באתר שלנו.
חבילות ומחירים של Rytr
לאתר Rytr יש 2 חבילות שונות המאפשרות רכישה חודשית או רכישה שנתית בעלות מופחתת. נכון להיום ההבדל המשמעותי בין החבילות הוא ההגבלה על כמות התוכן שאתם יכולים לייצר בכל חבילה.
החבילה הראשונה שהם מציעים עולה $9 בעלות חודשית ו-$90 בעלות שנתית. החבילה הזאת מאפשרת לנו לעשות שימוש בעד 50,000 תווים וסביר להניח שהיא תספיק למרבית כותבי התוכן.
החבילה השנייה היא בעלות של $29 באופן חודשי או עלות שנתית של $290 (חסכון של $58). בחבילה הזאת תוכלו ליצור תוכן ללא הגבלה בכל חודש והחבילה מתאימה במיוחד אם יש לכם רשת אתרים או שאתם סוכנות קידום אתרים ואתם כותבים תוכן בתדירות גבוהה.
האם Rytr מספיק טוב?
שאלה מעניינת, התשובה היא תלוי במה אתם מחפשים. אם אתם מחפשים כלי שיכתוב לכם את התוכן 100% מושלם ללא טעויות אז כרגע אין כלים שיעשו את זה עבורנו ונצטרך להסתייע בכותב תוכן (וגם שם לא תמיד נקבל תוכן משולם).
לכלים האלו של התוכן יש לאן להתפתח והם עדיין לא מספיק טובים אם אנחנו מחפשים מוצר סופי ומושלם. המטרה העיקרית שלהם היא לספק לנו תוכן מהיר בעלויות נמוכות. התוכן אומנם לא יהיה משולם אבל עם קצת ליטוש ושיפורים נוכל לקבל תוצאות טובות יותר בחצי מהזמן שהיה לוקח לכתוב את התוכן מ-0.
המטרה העיקרית של כלים מהסוג הזה של כתיבת תוכן AI או כביכול בינה מלאכותית היא לחסוך לנו זמן בכתיבה וגם כסף. פה ושם נוכל לקחת את המשפטים שאנחנו רוצים ולערוך אותם על מנת לקבל תוצאה סופית איכותית.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יוחאי ירמיהו
בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
בניית אתר מחדש היא משימה מורכבת כאשר מדובר על אתר שמקודם בגוגל. במאמר הבא נדבר על כל מה שחשוב לקחת בחשבון כאשר בונים אתר מחדש תוך כדי שמירה על כוחו הקיים.
יותר ויותר בעלי עסקים בוחרים לקדם את האתר בגוגל לבד ואחד הפרמטרים החשובים ביותר בקידום הוא בניית קישורים. בעמוד הבא תוכלו לצפות במעל 20 סרטונים לבניית קישורים בצורה נכונה.
רוצים ללמוד לבנות אתרים בחינם? מעולה יש לי פתרון שאתם תאהבו. יצרתי במיוחד עבורכם הדרכה מלאה של שעה וחצי שבמהלכה אלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בוורדפרס.
מחפשים אחסון אתרים מומלץ, זול ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות במספר אחסונים מובילים מישראל ומחו"ל לצד המלצות אישיות, ביקורות ומחירים לכל אחסון.
צריכים ליצור תוכן איכותי לאתר והגעתם למחסום כתיבה? אל דאגה במאמר הבא אלמד אתכם את כל הדרכים שצריך להכיר למציאת נושאים לכתיבת תוכן לעמודים באתר.
כתיבת תוכן לאתר הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום של בניית אתרים וקידום בגוגל. במאמר הבא תוכלו לצפות ב-11 כללים חשובים לכתיבת תוכן איכותי לעמודים באתר.
2 תגובות
לא ניתן לפרסם תגובות
תודה רבה מדריך מצוין כרגיל, ניסיתי את הכלי בעצמי.
הוא לא מהווה תחליף לכותב תוכן טוב אבל הוא מאפשר לי ליצור את התוכן בעצמי ולערוך אותו עד לקבלת תוצאה מספיק טובה והפתרון מספיק טוב עבורי. אני מקווה שבעתיד יהיו כלים טובים יותר.
היי מיכאל תודה רבה, אני מסכים איתך בהחלט יש מקום לשיפור אבל זה כלי מצוין שעוזר למצוא לפעמים רעיונות למאמרים ולחסוך קצת זמן.
זה מצוין בעיקר למי שעוסק בקידום אתרים וכותב את התוכן לאתרי לווין/תמיכה כי אני יכול להגיד שמניסיון זה עובד לי יפה באתרים השונים (כמובן שזה מצריך ממני לעבור על התוכן ולשפר אותו).