עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » קורס בניית אתרים » מה זה וורדפרס (WordPress)?

מה זה וורדפרס (WordPress)?

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו13 תגובות

מאמר זה מיועד לאלו מכם שלא יודעים מה זה וורדפרס (WordPress) ולאלו מכם שרוצים לבנות אתר אינטרנט ומתלבטים האם לבנות אותו בוורדפרס או בפלטפורמה אחרת. מאמר זה הוא מדריך ראשון מתוך סדרת מדריכים לוורדפרס שיצרנו על מנת לאפשר לכם ללמוד בחינם וללא ידע מקדים איך לנהל בעצמכם אתר וורדפרס

וורדפרס (WordPress) היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית בעולם והיא משמשת לבניית אתרים. המערכת ניתנת להורדה בחינם והיא מתורגמת ליותר מ-60 שפות. יש הטוענים שמעל מ-25% מהאתרים ברשת (בכל העולם) בנויים בוורדפרס והמספר רק הולך וגודל.

בעמוד זה תוכלו למצוא מדריך לוורדפרס הנספק תשובות לשאלות כמו: מה זה וורדפרס (WordPress)? מהי מערכת ניהול תוכן? מה ההבדל בין אתרHTML לבין אתר וורדפרס? מה היתרונות של וורדפרס על המתחרים? והאם כדאי לכם לבנות את האתר בוורדפרס?

לאלה מכם שלא אוהבים לקרוא צפו בסרטון וידאו הבא המסביר מה זה וורדפרס (WordPress)

מה זה וורדפרס (WordPress)? - וורדפרס למתחילים

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

מה זה וורדפרס?

אם אתם עדיין לא יודעים מה זה WordPress הגיע הזמן שתלמדו. וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן חינמית שבאמצעותה ניתן לבנות אתרים. על מנת שנוכל להתחיל את המאמר נסביר תחילה מהי מערכת ניהול תוכן ומה ההבדל בין אתר הבנוי במערכת ניהול תוכן לאתר הבנוי ללא מערכת ניהול תוכן.

מערכת ניהול תוכן היא בעצם כלי שמאפשר לנו לבנות ולערוך אתר ללא ידע בשפות תכנות וללא ידע חיוני בתחום של בניית אתרים. באנגלית מערכת ניהול תוכן נקראת Content Management System או בקצרה CMS. קיימות הרבה מערכות ניהול תוכן נוספות ברחבי הרשת (כמו: Drupal ו-Joomla) אבל מבין האופציות הקיימות נכון להיום וורדפרס היא המערכת היא הכי פופולרית.

באופן כללי אנחנו נבחין בין 2 דרכים לבניית אתרים. הדרך הראשונה היא בניית אתר עם שפת קוד באמצעות HTML ו-PHP והאפשרות השנייה היא בניית אתר באמצעות מערכת ניהול תוכן כמו וורדפרס.

מה ההבדל בין אתר HTML לאתר וורדפרס?

אז לאחר שהבנו מה זה וורדפרס הדבר הבא שצריך להבין זה מה ההבדל בין אתר וורדפרס לבין אתר HTML. בעבר כאשר היו בונים אתרים היו נוהגים לבנות את האתר באמצעות קוד HTML. אתר שנבנה ב-HTML הוא אתר שהיה קשה לערוך ומרבית מנהלי האתרים לא יכלו לערוך את האתר בעצמם ללא עזרה של מתכנת או בונה אתרים.

אופציה נוספת שהייתה קיימת בעבר הייתה להשתמש בשירותים של מתכנת או חברה לבניית אתרים לפיתוח מערכת אישית שתאפשר לשנות את האתר בקלות וללא ידע טכני. הבעיה עם הפיתוח של מערכת כזו היא שמדובר בעסק יקר שיכול להגיע לעשרות וגם למאות אלפי שקלים. חיסרון נוסף לפיתוח מערכת אישית הוא שמדובר בתהליך ארוך שיכול לקחת מספר חודשים ולעיתים גם מספר שנים.

וורדפרס היא בעצם מערכת מוכנה וגמישה שמאפשרת לנו לבנות אתרים בקלות וללא צורך בפיתוח מערכת באופן אישי. היתרון הגדול של בניית אתר בוורדפרס הוא שגם בעל האתר יוכל לערוך ולשנות את האתר ללא ידע טכני וללא העלויות הגבוהות של פיתוח מערכת אישית. לא מאמינים לנו? צפו במדריך הבא המסביר איך ליצור עמודים בוורדפרס על מנת להבין כמה זה פשוט.

בכדי להדגיש את ההבדלים בין אתר וורדפרס לבין אתר HTML תוכלו לראות מתחת איך ניתן לערוך אתר ב-HTML ואיך ניתן לערוך אתרים באמצעות וורדפרס.

מה זה אתר HTML?

HTML היא שפת קוד המאפשרת לנו לבנות אתרים סטטיים. וכאשר אתר נבנה ב-HTML עריכת האתר יכולה להיות פעולה מסובכת לחסרי ידע בנושא. על מנת שנוכל לערוך אתר HTML נצטרך תחילה להוריד את קבצי האתר משרת האחסון.

לאחר מכן נצטרך להשתמש בתוכנת עריכת קוד התומכת בעברית כמו: Visual Studio Code או Notepad++ ובעזרת התוכנה נצטרך לערוך באופן ידני את הקוד שאנחנו רוצים לשנות.

בשביל לראות כיצד נראה קוד של עמוד HTML היכנסו בדפדפן לעמוד שתרצו לבחון את הקוד שלו. לחצו על הכפתור הימני של העכבר ותבחרו באפשרות של "צפייה בקוד מקור" או ב-"View Source Code" (במידה והדפדפן שלכם באנגלית).

קוד של אתר HTML

בשביל לערוך אתר HTML תצטרכו להוריד את הקבצים של האתר משרת האחסון, לאחר מכן תצטרכו לפתוח את הקבצים בתוכנת עריכת קוד ולערוך את הקוד באופן ידני ולבסוף תצטרכו להעלות את הקבצים מחדש לשרת האחסון. אם אתם לא יודעים איך להעלות ולהוריד קבצים משרת האחסון צפו במדריך של העלאת אתר לאוויר.

איך נראה אתר וורדפרס (WordPress)?

אחרי שהבנו מה זה HTML בואו ונבין קצת יותר מה זה WordPress ולמה המערכת הפכה לכל כך פופולרית במשך השנים. במקום להתחיל להסתבך עם שרתי אחסון, קבצים ועריכת קוד HTML נוכל ליצור ולערוך עמודים בקלות וללא כאבי ראש. על מנת לערוך עמודים כל מה שאתם צריכים לעשות זה להתחבר לוורדפרס וללחוץ על כפתור העריכה שמופיע בראש העמוד.

עריכת עמוד וורדפרס

לאחר לחיצה על כפתור "עריכה" אתם תועברו באופן אוטומטי לאזור הניהול של וורדפרס ושם תוכלו לערוך את העמוד בקלות.

פאנל הניהול וורדפרס

אזור הניהול של וורדפרס נוח וידידותי כפי שתוכלו ללמוד בהמשך ובאמצעות תוספים לבניית עמודים הוא יהפוך אפילו לנוח יותר.

ההבדל בין  וורדפרס com לוורדפרס org?

שלוש שנים לאחר כתיבת המאמר למדתי שיש טעות חמורה שעושים בעלי עסקים רבים שלא יודעים מה זה וורדפרס ומשתמשים באתר וורדפרס הלא נכון בשביל לבנות אתר.

קיימים 2 סוגי אתרים של וורדפרס אחד עם סיומת com ואחד עם סיומת org בשם הדומיין. האתר עם סיומת com הוא מערכת קוד סגור למטרות רווח שמאפשרת לבנות את האתר על גבי האחסון הקיים של וורדפרס ובאמצעות תשלום חודשי לשימוש במערכת.

האתר של וורדפרס org לעומת זאת הוא אתר ללא מטרות רווח שהמטרה שלו היא לאפשר לכם להוריד את המערכת באופן חינמי ולהתקין אותה בחינם על כל שרת אחסון קיים.

מבין 2 סוגי האתרים של וורדפרס המערכת שעליה אנחנו ממליצים היא וורדפרס org. למי שהנושא עדיין מעט מבלבל אותו ולא יודע באיזה מערכת וורדפרס לבחור ניתן לראות מידע נוסף על ההבדל בין סוגי אתרי וורדפרס בסרטון מתחת:

למידע נוסף על ההבדל בין wordpress.org ל-wordpress.com צפו בסרטון הבא

ההבדל בין וורדפרס com לוורדפרס org

7 יתרונות נוספים לשימוש בוורדפרס

יתרונות לוורדפרס

אחרי שהבנתם לעומק מה זה וורדפרס ולמה כדאי להשתמש באתר וורדפרס על פני אתר HTML אז הנה כמה יתרונות נוספים שיש למערכת הנפלאה הזאת על פני המתחרים. בתור התחלה המערכת היא חינמית ומתעדכנת לעיתים קרובות, ניתן להתקין אותה בכ-62 שפות שונות, המערכת מאפשרת שינוי תבניות עיצוב בלחיצה אחת והיא גם מאפשרת התקנת תוספים המאפשרים הוספת הרחבות לאתר. לאלו מכם שעוד לא התנסו בעבודה עם וורדפרס אז נפרט לכם קצת יותר את הסיבות לכך שוורדפרס היא המערכת המומלצת לבניית האתר שלכם.

1) וורדפרס היא מערכת חינמית

וורדפרס היא מערכת הניתנת להורדה בחינם. תוכלו להוריד את הגרסה האחרונה בעברית מהקישור הבא:
https://he.wordpress.org

העובדה שוורדפרס מערכת חינמית תאפשר לבעלי יכולת למידה עצמית עם מעט זמן פנוי ללמוד איך לבנות אתר בוורדפרס לבד וללא עלויות גבוהות. חשוב לציין שלמרות שוורדפרס היא מערכת חינמית בניית אתרים בוורדפרס מצריכה את העזרה של מומחה או חברה לבניית אתרים. אם אתם בכל זאת רוצים לנסות ולבנות את האתר שלכם לבד אז אתם מוזמנים לצפות במדריך של התקנת וורדפרס בשרת האחסון על מנת להתחיל את התהליך.

2) וורדפרס מבצעת עדכונים לעיתים קרובות

יתרון נוסף של וורדפרס הוא שהמערכת מתעדכנת לעיתים קרובות. העדכונים בדרך כלל משמשים להוספת פיצ'רים חדשים, תיקון באגים ולעיתים גם באים לתקן פרצות אבטחה. למעשה וורדפרס התחילה בתור מערכת לניהול בלוגים ולא בתור כלי לבניית אתרים ובגלל הצורה שבה המערכת התעדכנה והתפתחה במשך השנים ניתן היום לבנות אתרים מורכבים באמצעות המערכת.

בזכות העדכונים התכופים והיכולת להתקין תוספים (נרחיב על זה בפסקה הבאה) וורדפרס הצליחה להתפתח למערכת ניהול התוכן הפופולרית בעולם וכיום היא מאפשרת בניית אתרים מכל הסוגים. דרך אגב אם זה לא היה ברור גם האתר שאתם צופים בו כעת בנוי על וורדפרס והאתר שלנו הוא אתר מורכב מכל הבחינות.

3) היתרון החשוב ביותר - התקנת תוספים לאתר

תוספים בחינם לוורדפרס

אין ספק שהאופציה להתקנת תוספים היא הסיבה העיקרית להצלחתה של וורדפרס. בעזרת תוספים אנחנו יכולים להוסיף ולשנות אלמנטים באתר בצורה קלה ופשוטה. למשל אם תרדו לתחתית העמוד תראו שקיימת האפשרות לשתף את המאמר באתרי המדיה החברתית (פעולה שאנחנו ממליצים לעשות). את האפשרות לשתף את המאמר הוספנו באמצעות תוסף שנקרא MashShare.

באמצעות התוספים ניתן ליצור טופס יצירת קשר, ניתן לקדם את האתר במנועי החיפוש, ניתן לבנות עמודים מסובכים, ניתן להוסיף פורום ואפילו חנות וירטואלית. השימוש בתוספים מאפשר לפתח ולקדם את האתר בצורה מדהימה. היכולת להתקין תוסף לוורדפרס ב-5 דקות וללא מאמץ הופכת את חוויית המשתמש לנעימה ומאפשרת לנהל את האתר בקלות.

לצערנו לתוספים יש גם חסרון קטן. למרות שקיימים תוספים לוורדפרס שניתן להוריד בחינם רוב התוספים הטובים באמת הם בתשלום. לצערנו בנוסף לכך חלק גדול מהתוספים לא תומכים בעברית בצורה מלאה או שלא תומכים בעברית בכלל.

ניתן לצפות ולהוריד בחינם את התוספים הפופולריים של וורדפרס בעמוד הבא.

למידע נוסף בנושא של איך משתמשים בתוספים לוורדפרס צפו בסרטון הבא

עבודה עם תוספים (Plugins) בוורדפרס

4) מבחר ענק של תבניות עיצוב לוורדפרס

תבניות עיצוב לאתר וורדפרס

ניהול תבניות וורדפרס הם סיבה נוספת לכך שוורדפרס הפכה לפופולרית, היכולת לשנות את תבנית העיצוב של האתר בלחיצה אחת הופכת את החיים למאוד קלים. קיימות המון תבניות לאתרי אינטרנט שניתן להשתמש בהם ואפילו בחינם. במידה ותרצו לשנות את העיצוב של האתר תוכלו לעשות זאת באמצעות שינוי התבנית וללא הצורך לשלם אלפי שקלים לעיצוב חדש. כמו בתוספים גם כאן יש את החסרונות של התמיכה בעברית וגם כאן הרבה מהתבניות האיכותיות הם בתשלום.

ניתן לראות דוגמאות לתבניות וורדפרס שתוכלו להוריד בחינם בקישור הבא.

למידע נוסף בנושא של תבניות וורדפרס ואיך לבחור תבנית נכונה לאתר צפו בסרטון מתחת

מדריך לעבודה עם תבניות וורדפרס

תמיכה של וורדפרס בשפות שונות

5) וורדפרס תומכת בכ-62 שפות שונות

יתרון נוסף וחשוב של וורדפרס הוא שהמערכת נתמכת במספר שפות רב. ניתן היום להתקין את  וורדפרס בכ-62 שפות שונות והמספר רק הולך וגדל עם השנים. לוורדפרס יש מתנדבים בכל העולם העוזרים בתרגום המערכת לשפות השונות וכמובן שוורדפרס נתמכת בעברית, אנגלית, ערבית, רוסית ובשאר השפות המרכזיות שאנחנו מכירים מהארץ.

 

6) כ-25% מהאתרים ברשת בנויים על וורדפרס

נתון נוסף שחשוב לדעת הוא שוורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר שקיימת בעולם. קיימים אתרים מכובדים שביצעו מחקרים וגילו שלמעלה מ-25% מהאתרים (בכל העולם) בנויים באמצעות וורדפרס. המסקנה מנתון זה היא ש-1 מכל 4 אתרים נבנה באמצעות וורדפרס.

יש ביקוש רב לבניית אתרים בוורדפרס והביקוש הרב של הלקוחות גורם להגדלת ההיצע בקרב מפתחי אתרים וחברות לבניית אתרים. היצע גדול מוביל לתחרות בין נותני השירותים וכתוצאה מכך המחירים יורדים עבור הצרכן הסופי. בנוסף לכך העובדה שיש כל כך הרבה מפתחי וורדפרס תאפשר לכם למצוא בקלות בעל מקצוע בתחום שיעזור לכם לפתח את האתר.

במידה והאתר שלכם בנוי באמצעות מערכת ניהול תוכן לא מוכרת או באמצעות מערכת ניהול תוכן עם קוד סגור ביצוע שינויים לאתר בעתיד יהוו בעיה עבורכם. כאשר מדובר במערכת ניהול תוכן לא מוכרת מציאת מתכנת שיוכל לבצע את השינויים לאתר תהפוך למשימה בלתי אפשרית וכאשר תצליחו למצוא מישהו המחיר שלו יהיה גבוהה מאוד בגלל מחסור בתחרות.

נקודה נוספת שחשוב לציין היא שאם האתר שלכם בנוי על מערכת ניהול תוכן בעלת קוד סגור (מערכת ניהול תוכן שלא מאפשרת לכם גישה לקבצי האתר) השינויים יתבצעו רק על ידי החברה שבנתה עבורכם את האתר. כאן במקרה הטוב המחיר יהיה גבוה בצורה מוגזמת ובמקרה הרע החברה לא תסכים לבצע את השינויים שתבקשו מה שאומר שזאת האופציה הכי פחות מועדפת.

7) עריכה ויצירה של עמודים בקלות וללא ידע טכני

בסיוע של תוספים לוורדפרס העריכה והיצירה של עמודים בוורדפרס הפכה לתהליך מאוד פשוט שגם אתם יכולים לעשות ללא ידע טכני וללא הצורך בהבנת התחום של בניית אתרים. למרות יכולות העריכה הקלות עדיין מומלץ להשתמש בסיוע של בונה אתרים בתהליך הראשוני.

בשנים האחרונות תוסף פיתוח ישראלי בשם אלמנטור הפך את יכולות העריכה אפילו לקלות עוד יותר במיוחד לבעלי עסקים שמעוניינים לנהל את האתר שלהם בעצמם. על ידי שימוש באפשרויות של Drag & Drop ויכולת עריכה פשוטה של טקסט ותמונות תוכלו לנהל את האתר שלכם בקלות ולערוך/ליצור עמודים חדשים גם ללא סיוע חיצוני.

רוצים לראות כמה פשוט לערוך וליצור עמודים חדשים בוורדפרס באמצעות אלמנטור? צפו בסרטון הבא

יצירה ועריכת עמודים בוורדפרס באמצעות אלמנטור

שורה תחתונה - האם לבחור בוורדפרס?

לאחר שהבנו מה זה וורדפרס ולאחר שהבנו מה היתרונות של וורדפרס על פני המתחרים הגיע הזמן לסיכום.

בשורה התחתונה וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן מצוינת המציעה אפשרויות רבות למשתמשים שלה. יש לנו ניסיון של שנים רבות בבניית אתרים בוורדפרס ובסוף התהליך הלקוחות שלנו תמיד מרוצים מאפשרויות הניהול של המערכת. כאשר כל כך הרבה בעלי אתרים בוחרים לבנות את האתר שלהם בוורדפרס (מעל 25% מהאתרים ברשת) כנראה יש לכך סיבה טובה. אנחנו ממליצים לסמוך על חוכמת ההמונים ועל העצה האישית שלנו ולבנות את האתר שלכם על באמצעות וורדפרס.

כאשר אתם מעוניינים לבנות אתר לעסק יש לא מעט שאלות והחלטות שחשוב לדעת לפני תחילת התהליך. סביר להניח שעולות לכם שאלות כמו: האם לבנות את האתר לבד, באיזה פלטפורמה לבנות אותו, באיזה צורה לבנות אותו, איך לבחור בונה אתרים וכו'… את השאלות האלו והתשובות צריך להכיר עוד לפני שמתחילים את התהליך. לאחר שהבנתם מה זה וורדפרס אנחנו ממליצים לכם לצפות בסרטון הבא בשביל לקבל מידע נוסף על איך עובד התהליך של בניית אתרים ומה צריך לדעת לפני שמתחילים.

בסרטון הבא תוכלו לצפות במידע חשוב שצריך להכיר לפני שמתחילים תהליך של בניית אתר לעסק

בניית אתרים בוורדפרס - כל מה חשוב לדעת לפני שמתחילים תהליך של בניית אתר לעסק

במידה ואתם מעוניינים לבנות אתר בוורדפרס לעסק נשמח לעמוד לשירותכם ואתם מוזמנים ליצור קשר על מנת לשמוע פרטים נוספים על השירותים שיש לנו להציע בתחום של בניית אתרים.

עדיין מתבלטים האם WordPress היא המערכת המתאימה לאתר שלכם?

אם עדיין לא הצלחתם להבין מהי וורדפרס והאם וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן המתאימה לאתר שלכם שתפו אותנו בתגובות מתחת בחששות או בשאלות שיש לכם ונשמח לסייע.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין
יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

קורס בניית אתרים בחינם

רוצים ללמוד לבנות אתרים בחינם? מעולה יש לי פתרון שאתם תאהבו. יצרתי במיוחד עבורכם הדרכה מלאה של שעה וחצי שבמהלכה אלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בוורדפרס.

מדריך העלאת אתר לאוויר

העלאת אתר לאינטרנט היא לא פעולה מסובכת. במדריך זה המיועד למתחילים נלמד אתכם כיצד לרכוש דומיין ושרת אחסון ומה עליכם לעשות על מנת להעלות את האתר שלכם לרשת.

מדריך להתקנת וורדפרס

מדריך המלמד איך להתקין את וורדפרס על שרת האחסון בקלות וביעילות. במדריך תלמדו להתקין את וורדפרס באמצעות התקנה מהירה באחסון ובאמצעות התקנה ידנית.

תוספי YYDevelopment

בעמוד זה תוכלו לצפות בכל התוספים לוורדפרס שפיתחנו ב-YYDevelopment. את כל התוספים שלנו לוורדפרס תוכלו להוריד בחינם ולהשתמש בהם בפרויקטים שלכם.

מדריך לאלמנטור (Elementor)

בשנים האחרונות אלמנטור (Elementor) הפך להיות אחד התוספים המובילים לבניית אתרים בוורדפרס. במדריך זה תוכלו ללמוד איך ליצור, לערוץ ולנהל עמודים באלמנטור.

סוגי אתרים ופלטפורמות

מעוניינים לבנות אתר לעסק ולא יודעים באיזו פלטפורמה לבחור? במדריך הבא נציג את הפלטפורמות הקיימות כמו וורדפרס, Site123 ו-Wix ונסביר איזו פלטפורמה עדיפה ולמה.

ניהול בלוג בוורדפרס

במדריך זה נסביר איך לנהל בלוג בוורדפרס ואיך ליצור פוסטים חדשים לבלוג. נסביר איך להגדיר קטגוריות, תגיות, איך להוסיף תמונות, איך לפרסם פוסט מתוזמן ועוד...

עבודה עם תבניות וורדפרס

במדריך הבא נלמד אתכם איך לעבוד עם תבניות וורדפרס. נסביר איך להתקין תבנית וורדפרס, מאיפה להוריד תבניות בחינם ובתשלום, ואיך למצוא תבניות RTL שתומכות בעברית.

קידום אתר וורדפרס

כבר דיברנו רבות על וורדפרס אבל היום נסתכל על המערכת מנקודת המבט של מקדם אתרים. האם וורדפרס באמת טובה יותר לקידום בגוגל? ואם כן למה? כנסו ותגלו.

13 תגובות

  1. מיכל
    מיכל

    שלום רב, קודם כל תודה על המאמר המצוין הזה.
    יש לי עסק של תכשיטים ואני רוצה לבנות אתר שאוכל למכור דרכו את התכשיטים שלי.
    האם וורדפרס היא פלטפורמה שיכולה להתאים לי?
    תודה מראש,
    מיכל

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי מיכל,

      וורדפרס כפלטפורמה לא מאפשרת לבנות חנות וירטואלית אבל ניתן לבנות את החנות ולמכור מוצרים באמצעות תוסף שנקרא ווקומרס (Woocommerce). התוסף באופן יחסי נוח לשימוש וקיימים הרבה אתרים ברשת שמשתמשים בו.

      מה שזה בעצם אומר זה שתוכלי להשתמש בוורדפרס עבור חנות התכשיטים שלך. חשוב לציין שוורדפרס ביחד עם Woocommerce מאפשרת לבנות חנות וירטואלית לעסקים קטנים ובינוניים והמערכת פחות מומלצת לחנויות ענקיות עם עשרות אלפי פריטים.

      כל עוד מדובר בחנות קטנה ואת לא חושבת שתעברי את ה-2,000-2500 פריטים אז הייתי ממליץ בחום להשתמש בוורדפרס. אם מדובר בחנות עם הרבה מוצרים ואת חושבת שתעברי את ה-2,500 פריטים אז מומלץ לבדוק את האופציה של לבנות את האתר שלך באמצעות מערכת אחרת ולא וורדפרס.

      אם את מחפשת מערכת אחרת אז שווה לבדוק את האופציה של מג'נטו (Magento). מג'נטו היא מערכת חינמית שפותחה עם הייעוד העיקרי של בניית אתרי ecommerce, המערכת אומנם דורשת יותר משאבים מהאחסון אבל היא יותר יציבה מוורדפרס לחנויות עם מבחר מוצרים רב.

      1. מיכל
        מיכל

        תודה על התשובה המנומקת. אין לי הרבה מוצרים אז אני חושבת שאבחר בוורדפרס (:

  2. אבישי
    אבישי

    אני רוצה לבנות אתר לעסק שלי והמליצו לי לבחור ב-wix או בוורדפרס ואמרו לי ש-wix יותר פשוט.
    האם הבחירה העדיפה היא wix או וורדפרס?
    תודה

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      שלום אבישי,
      הבחירה בין Wix לוורדפרס תלויה בצרכים שלך ושל העסק שלך.

      אם מדובר באתר שאתה רוצה לבנות לבד, מהר מאוד וללא הצורך בהשקעה אז Wix יכולה להיות הבחירה הנכונה עבורך.

      אבל אם מדובר באתר שאתה מתכנן לקדם באופן אורגני ואתה מתכנן להשקיע בו זמן וכסף אז מערכת קוד פתוח (וורדפרס) תמיד תהיה עדיפה על מערכת קוד סגור (Wix).

      ברגע שמדובר באתר וורדפרס אתה יכול לאחסן אותו בעצמך ואתה תמיד יכול להחליף אחסון או את מפתח האתר במידה ואתה לא מרוצה. ב-Wix לעומת זאת אם תחליט שאתה לא מרוצה מהשירות ואתה רוצה להפסיק לעבוד איתם אתה תאבד את האתר.

      בנוסף הרבה יותר קל לקדם אתר וורדפרס מאשר אתר ויקס. נכון להיום יש אפילו מקדמי אתרים מכובדים שלא מוכנים לקחת פרויקטים של אתרי ויקס בגלל שיותר קשה לקדם אותם ולהשיג איתם תוצאות.

      וכמובן שכאשר האתר בנוי על וורדפרס יש הרבה יותר אפשרויות לפיתוח האתר.

  3. סיגל
    סיגל

    אני מעוניינת לפתוח בלוג בתחומי.כיצד עושים זאת והאם אפשר לפתוח בלוג מבלי להקים אתר?
    תודה על המיידע והשיתוף,נפלא מצידך.

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      שלום סיגל,
      קיימים אתרים שמאפשרים לפתוח אתר/בלוג בחינם ובתשלום ללא הצורך בהשקעה של הקמת אתר ורכישת דומיין ואחסון.

      זה לא משהו שהייתי ממליץ עליו בגלל שחלק מהאתרים מציגים פרסומות באתרים החינמיים, יש מגבלות מאוד גדולות על היכולות והאפשרויות שינוי שיש לך באתרים האלו ואם בעתיד את תרצי לפתח את האתר למשהו יותר רציני יש סיכוי גדול שאת תצטרכי לבנות אותו מחדש.

      את יכולה לראות כמה דוגמאות לאתרים שמאפשרים לבנות בלוג בחינם ובתשלום (שימי לב שהאתר של וורדפרס שמופיע כאן הוא שונה ממה שאני מציג במדריך מאחר ואני מדבר על המערכת שניתן להוריד ולאחסן באופן עצמי).
      https://he.wordpress.com/
      https://www.blogger.com/about/?hl=iw

      אם את רוצה להשתמש בוורדפרס ולבנות את האתר בעצמך יש לך מתחת מדריך שמסביר איך לרכוש, אחסון דומיין ולהעלות אתר לאוויר:
      https://www.yydevelopment.co.il/upload-website/

      ואחרי שאת מסיימת עם האחסון את יכולה לצפות במדריך הבא שמסביר איך להתקין את וורדפרס בשרת האחסון:
      https://www.yydevelopment.co.il/wordpress-website/install-wordpress/

      ואם את לא מחפשת את האופציה החינמית או לעשות את זה לבד אנחנו מציעים גם שירותי בניית אתרים ואת יכולה לצפות במידע נוסף, מחירים ודוגמאות בעמוד מתחת:
      https://www.yydevelopment.co.il/wordpress-website/

  4. נועה דורי
    נועה דורי

    יוחאי שלום רב,
    אני מעוניינת לשנות את פלטפורמת העבודה איתה בניתי את האתר, כיום עובדת עם סימבלה (simbla) ומעוניינת להעביר את כל העובדה שלי לwordpress. אני צריכה גמישות מלאה מכיוון שעיצוב האתר שלי כבר קיים ואני לא מעוניינת לשנות אותו בכלל. האם קיימת גמישות כזו בwordpress?
    שאלה נוספת- האם ניתן להשתמש בפורמט של zeplin כאשר מקימים אתר בwordpress?
    אשמח להתייחסותך בנושא.
    בכל מקרה, תודה על המידע והשיתוף.

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי נועה,

      מבחינת גמישות כל עוד יש לך את הידע והיכולות ניתן לעשות כמעט הכל באמצעות וורדפרס. בגלל שמדובר במערכת קוד פתוח אפשר אפילו לפתח קוד באופן אישי ולשנות את הצורה שבה וורדפרס עובדת (וזה בעצם התוספים של וורדפרס). היום את רוב האתרים בונים באמצעות תוסף לוורדפרס שנקרא אלמנטור ואני אפרסם מדריך בנושא שלו בקרוב.

      מבחינת zeplin לצערי אני לא יודע מה זה אז אני לא יודע אם זה יתמך בוורדפרס או לא.

      1. נועה דורי
        נועה דורי

        יוחאי תודה על התשובה המפורטת.
        שאלה נוספת בעניין:
        בגלל שיש לי דומיין משלי, והאתר כבר נמצא באויר,
        עלי לעצב קודם את האתר החדש ולהעתיק אותו לפלטפורמה החדשה בwordpress ורק לאחת מכן לחבר את הדומיין שלי אליו?
        במידה וכן, כיצד לעשות זאת? היכן ניתן למצוא מדריך מספק בנושא
        תודה ושבוע נפלא.
        נועה

        1. יוחאי ירמיהו
          יוחאי ירמיהו

          היי נועה, עדיף לסיים את בניית האתר לפני שאת מעלה את האתר לאוויר מחדש. אם עוד לא יצא לך לעבוד עם וורדפרס אז תהיה פה עקומת למידה וזה ייקח לך זמן עד שתסיימי ואתר יעלה לאוויר אז רצוי לשנות את ההפנייה של הדומיין רק לאחר סיום הבנייה.

          יש לך מתחת מדריך בנושא של העלאת אתר לאוויר עם כל התהליכים שאת צריכה להכיר:
          https://www.yydevelopment.co.il/upload-website/

          הביקורות בנוגע לאחסונים במאמר מעל לא מעדכנות ואם את צריכה גם לרכוש אחסון לאתר (וסביר להניח שתצטרכי) יש לך מאמר יותר עדכני שכתבתי באתר נוסף שלי:
          https://bestdomains.co.il/hosting-prices/

          ואחרי שיש לך אחסון כאן יש לך הסבר לאיך להתקין את וורדפרס על האחסון:
          https://www.yydevelopment.co.il/wordpress-website/install-wordpress/

          שיהיה בהצלחה

  5. אסף בנימיני
    אסף בנימיני

    אל:
    הנדון: בעיה באתר וורדפרס.
    א.ג.נ.
    אני פתחתי אתר במערכת של wordpress.org-וגם התחלתי לכתוב ולפרסם בו פוסטים. אלא שלפתע פרסום פוסטים אינו מתאפשר-כך סתם וללא שום סיבה או הצדקה.
    בעת הנסיון הכושל לפרסם פוסט אני מקבל את הודעת השגיאה:

    Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/disability5.com/public_html/wp-admin/includes/post.php on line 736

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/customer/www/disability5.com/public_html/wp-admin/includes/post.php:736) in /home/customer/www/disability5.com/public_html/wp-admin/admin-header.php on line 9

    מה עושים? איך ניתן לסדר את זה?
    בברכה,
    אסף בנימיני,

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי אסף, לצערי אני לא יודע מה הבעיה מהשגיאה ששלחת.
      יכול להיות שהתקנת תוסף שביצעת איזשהו שינוי שיכול היה לגרום לזה?
      במידה וכן תנסה לבטל את כל התוספים שמותקנים באתר ותראה אם זה פותר את הבעיה. אם הבעיה נפתרת תפעיל אותם אחד אחד ותנסה לזהות איזה תוסף גורם לבעיה ותמחק אותו.

      אתה יכול גם לנסות לעשות גיבוי לאתר ולאחר מכן לנסות לעדכן את כל התוספים והמערכת של וורדפרס לפי המדריך הזה:
      https://www.youtube.com/watch?v=CBD9Pu4xV6M

      אם זה לא תוסף אז לצערי קשה לדעת מה הבעיה
      בהצלחה

לא ניתן לפרסם תגובות

כלי נגישות